Zoeken naar rashonden

 
rashonden
ZEMBLA Einde van de rashond kijk je op npo.nl.
fokkers die zieke honden fokken en over keurmeesters die mooie honden belangrijker vinden dan gezonde dieren. Meer In Nederland lopen 15 miljoen honden rond. Rashonden zoals poedels herders en spaniels genieten de meeste aanzien omdat die een stamboom hebben. Een echte rashond is kostbaar en voor de nakomelingen wordt grof geld betaald. Fokkers doen er daarom alles aan om te voldoen aan het schoonheidsideaal van de rashond. Met als gevolg te platte snuiten te kleine schedels uitpuilende ogen doorgezakte heupen en tal van andere erfelijke aandoeningen waar de dieren de rest van hun leven ernstig last van hebben. Maar liefst veertig procent van alle rashonden die jaarlijks worden geboren lijden hieraan.
Vereniging Portugese Rashonden NL voor eigenaren en liefhebbers van portugese rashonden.
De 11 portugese rashondensoorten. Veel moeten het zonder rasvereniging stellen of zijn ondergebracht is rasverenigingen met soms heel andersoortige honden. Om de portugese rashonden bekendheid te geven om met alle honden en eigenaren leuke leerzame en gezondheid en fokbevorderende dingen te kunnen doen is de Vereniging Portugese Rashonden Nederland opgericht. Daarbij willen we nauw samenwerken met de Raad van Beheer de CPC en internationale rasverenigingen die de portugese rashond vertegenwoordigen.
Rashonden Sophia-Vereeniging.
Hun uiterlijk is soms zo extreem dat de dieren er ernstig onder lijden. Wat is er mis? Rashonden worden gefokt op hele specifieke uiterlijke kenmerken. De positie en lengte van de oren de omvang van de schedel de grootte van de ogen zelfs de kleur van de vacht is van belang. Hoe een rashond er uit moet zien staat exact beschreven in de rasstandaard. Dat uiterlijk is soms zo extreem dat de dieren er ernstig onder lijden. Daarom pleit de Sophia-Vereeniging voor strenge duidelijke regels voor de rashondenfokkerij opgelegd door de overheid. Bij het fokken van dieren moet niet hun uiterlijk maar het welzijn centraal staan.
Welke ziekten komen er voor bij jouw rashond? RTL Nieuws.
Waarom doet iemand zoiets? 27 november 2014 1730. Welke ziekten komen er voor bij jouw rashond? Binnen tien jaar mag nog slechts 10 procent van de rashonden erfelijk ziek zijn of extreme uiterlijke kenmerken hebben. Dat is althans het plan van de fokkersbranche. Maar om welke ziekten gaat het eigenlijk? Epilepsie slijtende gewrichten en gedragsproblemen 40 procent van de rashonden heeft allerlei erfelijke afwijkingen. De fokkersbranche wil hier iets aan doen en komt met een plan Fairfok dat een eind moet maken aan de misstanden. Sinds deze zomer is al een DNA-test voor alle rashonden verplicht. Doel is om inteelt te voorkomen die komt nu te vaak voor en leidt tot veel narigheid.
Overheid stop het ziekelijk doorfokken van rashonden Opinie Voor nieuws achtergronden en columns.
Overheid stop het ziekelijk doorfokken van rashonden. opinie Het hele systeem van de rashondenfokkerij is verziekt en moet daarom als geheel worden aangepakt. Frank Wassenberg 5 januari 2017 0200. Het artikel Hoe Bobby aan zijn einde kwam illustreert hoe de rashondenfokkerij is doorgeschoten. Veel honden en zeker ook vechthonden worden al jarenlang gefokt op een beperkt aantal kenmerken. Bij vechthonden gaat het om lichaamsgrootte spiermassa uithoudingsvermogen en agressie. Gezondheid welzijn stabiliteit en sociaal functioneren van de hond zijn voor veel fokkers minder belangrijk.
Rashonden Gemist Uitzendingen Radar het consumentenprogramma van AVROTROS.
Fairfok keurmerk voor hondenfokkers Fairfok keurmerk voor hondenfokkers. Rashond zieker en zwakker dan bastaard Rashond zieker en zwakker dan bastaard. Verbod op fokken zieke rashonden Verbod op fokken zieke rashonden. Rashonden vaak ernstig ziek door fokbeleid Rashonden vaak ernstig ziek door fokbeleid. Databank tegen zieke rashonden Databank tegen zieke rashonden. Doorfokken van honden nu ook voor hobbyisten verboden Doorfokken van honden nu ook voor hobbyisten verboden. Of praat mee op het forum. Op de vernieuwde Radar website kan er nog niet worden gereageerd op artikelen. Rashonden het nut van de DNA-test Rashonden het nut van de DNA-test. Het mooiste hondje van de klas Het mooiste hondje van de klas.
Doorgefokte rashonden DierRecht.
Einde doodspuiten lichte kalveren. Wat kan jij doen? DierRecht strijdt voor gezondere rashonden want iedere hond verdient een gezond en lang leven! Al op jonge leeftijd belanden veel rashonden op de operatietafel. Ruim 40% van de rashonden heeft namelijk één of meer erfelijke aandoeningen. Een stamboom zegt niets over de gezondheid van uw hond. Integendeel de kans is groot dat uw hond ziek wordt. Sharpei's hebben door hun vele rimpels veel last van huidproblemen zoals chronische jeuk en ontstekingen. Duitse herders worden gefokt op een zo laag mogelijk kruis. Het gevolg vroegtijdige slijtage van gewrichten verlammingen en heupdysplasie.
LICG Rashondengids.
U kunt eenvoudig een rashond opzoeken en meer lezen over het karakter het gedrag de gezondheid en de erfelijke aandoeningen. Mocht u geïnteresseerd zijn in de aanschaf van een rashond dan kunt u zich hier zorgvuldig oriënteren. Bepaalde eigenschappen zijn van groot belang voor het maken van een weloverwogen keuze. Als koper van een pup heeft u invloed op de gezondheid van de hond. Niet alleen op de pup die ú koopt maar ook op vele pups daarna en hoe er met de fokdieren wordt omgegaan.
Rashond Wikipedia.
Een rashond wordt geacht zijn eigenschappen zuiver te vererven dat wil zeggen dat twee honden van hetzelfde ras jongen voortbrengen die weer de in de rasstandaard vereiste uiterlijke eigenschappen tonen. De mate waarin rashonden voldoen aan de rasstandaard wordt beoordeeld op hondententoonstellingen de best beoordeelde dieren worden bekroond. De belangen van de eigenaars van rashonden worden behartigd door rasverenigingen en kennelclubs. Rashonden kunnen erfelijke afwijkingen hebben als gevolg van inteelt. Omdat er te weinig onverwante dieren binnen de raspopulatie met elkaar worden gekruist maar te vaak te veel gebruik wordt gemaakt van een beperkt aantal dekreuen die goede tentoonstellingsresultaten behaalden is de genetische diversiteit binnen een aantal raspopulaties afgenomen.
De Franse buldog en andere doorgefokte rashonden superhip en doodziek Gemist Uitzendingen Radar het consumentenprogramma van AVROTROS.
Met een e-mailactie roept de stichting op te stoppen met het bewust fokken op schadelijke raskenmerken. Rashonden het nut van de DNA-test Rashonden het nut van de DNA-test. Of praat mee op het forum. Op de vernieuwde Radar website kan er nog niet worden gereageerd op artikelen. Rashonden het nut van de DNA-test Rashonden het nut van de DNA-test. Nieuwe wet dieren een wassen neus? Nieuwe wet dieren een wassen neus? Meer kalfjes overlijden in eerste levensjaar Meer kalfjes overlijden in eerste levensjaar.
Onderzoek naar erfelijke gebreken bij rashonden en lookalikes WUR.
Stichting Dier en Recht vroeg de Wetenschapswinkel van Wageningen UR onderzoek te doen naar het verschil in voorkomen prevalentie van erfelijke gebreken tussen rashonden met stamboom en rashonden zonder stamboom lookalikes en naar de perceptie van Nederlandse hondenfokkers over erfelijke gebreken bij hun honden. Het onderzoek richt zich op twee onderzoeksvragen. Is er een verschil in het voorkomen prevalentie van erfelijke gebreken tussen rashonden en lookalikes? Wat is de perceptie van Nederlandse rashondenfokkers en lookalike fokkers over erfelijke gebreken bij hun honden? Hierbij is voor de rashondenfokkers gekeken naar fokkers die aangesloten zijn bij een rasvereniging en naar fokkers die niet zijn aangesloten. Rashonden met een stamboom lijken evenveel kans te hebben op erfelijke gebreken als lookalikes.

Contacteer ons