Zoeken naar border collie

 
border collie
Border Collie Rashondenwijzer.
Erfelijke aandoeningen bij de Border Collie. De Border Collie is een hond met een enorme drive om veel te bewegen en werd en wordt nog gebruikt om vee bijeen te drijven. Binnen de populatie worden twee lijnen gefokt een werkhondenlijn en een showhondenlijn. Vooral in de werkhondenlijn komt epilepsie veel voor bij de Border Collie. Ook is bekend dat de Border Collie en andere Collie-achtigen niet of slechter tegen bepaalde medicatie en narcosemiddelen kunnen vanwege een gendefect. Deze multidrug resistance gen 1 defici├źntie is ernstig en niet te behandelen.
Border Collies De Border Collie.
Beschrijving van het ras en de oorsprong. Het ontstaan van de Border Collie en de oorsprong van de naam Border Collie. Enkele belangrijke BC's uit de historie van het ras. De diverse vachtkleuren die bij de Border Collie voorkomen met foto's. Oren ogen vachtlengte alles komt in diverse varianten voor. Een kijkje in onze boekenkast. Copyright 1998-2013 Jigal van Hemert Danielle Boshouwers.
Borders Wannahave Border Collie Kennel.
In juli 1997 deed Max zijn intrede in ons huis in ons leven en in ons hart. Door Max hebben we niet alleen kennis gemaakt met het fenomeen hond maar ook met het fenomeen de Border Collie een ras wat echt bij ons bleek te passen.
The Big Saren Border Collie Tjitse Terpstra.
Border-collie The Big Saren Tjitse Terpstra en Ellen Lagerveld The Big Saren border collie Tjitse Terpstra en Ellen Lagerveld
Border collie Wikikids.
Van 16 juli t/m 6 augustus 2017 staat Wikikids in het teken van het EK Vrouwenvoetbal 2017 in Nederland! Ga naar navigatie zoeken. De border collie komt oorspronkelijk uit Noord-Engeland en is gefokt om schapen bijeen te drijven. Deze hond heeft veel uithoudingsvermogen en kan uren achter elkaar schapen bijeen drijven in de bergen. Maar met de border collie worden ook vaak andere spellen gespeeld zoals behendigheid en flyball. Een border collie heeft heel veel beweging nodig anders kunnen ze erg vervelend worden en dingen stuk maken. Daarom is een flat geen goede woonplek voor deze hond.
Bordercollie Hondencentrum.
Het ras vindt zijn oorsprong in de grensstreek tussen Wales Noord-Engeland en Schotland. Deze streek wordt ook wel The Borders genoemd en vandaar de naam bordercollie border grens en collie in het Engels een synoniem voor herdershond. Het is een van de weinige rassen die ook vandaag nog de taak uitvoeren waarvoor ze oorspronkelijk gefokt werden. Hoewel speciaal gefokt voor het hoeden van schapen kan hij ook ingezet worden voor het hoeden van andere soorten vee. Tegenwoordig wordt hij echter steeds populairder als werkhond en sporthond dankzij zijn werklust trainbaarheid atletisch vermogen en intelligentie. Bordercollies zijn van nature heel goede veehoeders die worden opgeleid tot veedrijvers en dus werkhonden. Men ziet ze meestal bij schaapkuddes lopen.
Home bordercollie pups Bordercolliekennel d'Ambrises WhitemoorbordersBordercolliekennel d'Ambrises Whitemoorborders.
Bordercolliekennel d Ambrises en Whitemoorborders voor schapendrijflessen clinics workshops bordercollie pups en jonge aangetrainde bordercollies.
Border Collie.
FCI groep 1 Herdershonden en Veedrijvers. De oorsprong van de Border Collie ligt in de grensstreek tussen Engeland en Schotland. Tijdens het werken is zijn unieke stijl te zien zoals het karakteristieke sluipen evenals het aangeboren eye waarmee de hond de schapen een bepaalde kant uit dwingt. De Border mag tijdens het drijven niet in de hakken of de wol van de schapen happen of blaffen. Bij koeien paarden of geiten mag dat wel. FCI groep 1 Herdershonden en veedrijvers. Een atletische gespierde verschijning die harmonisch en sierlijk is gebouwd.
Kenmerken En Eigenschappen Van De Border Collie.
Ontdek alles wat je moet weten over de kenmerken en eigenschappen van de border collie en nog veel meer. Klik nu hier!
Karakter De Border Collie.
Er zijn dus altijd uitzonderingen op hoe het karakter omschreven wordt. En goed gesocialiseerde border collie kan heel goed met mensen opschieten. Ook kinderen zijn over het algemeen geen probleem. Bordercollies worden dan ook regelmatig gebruikt als knuffel en therapie honden. Maar zoals gezegd moet de hond wel goed gesocialiseerd zijn en van pup af aan te maken hebben gehad met mensen van alle leeftijden. Omgang met andere honden. Bordercollies gaan over het algemeen goed om met honden van andere rassen. Maar ook hierbij geldt dat de hond goed gesocialiseerd moet worden en van pup af aan in aanraking moet komen met honden van verschillende rassen.
De Border Collie Doggo.nl.
Rasportret Border Collie De Border Collie ziet er eigenlijk een beetje uit als een heel gewone gezellige doorsnee hond. Maar wie goed kijkt ziet de tijgerachtige bewegingen en de bijzondere oogopslag van dit ras. Er zit dan ook veel meer in deze razendsnelle schapenhond dan hij op het eerste gezicht doet vermoeden.

Contacteer ons