Op zoek naar border collie?

 
border collie
De Border Collie Doggo.nl.
Border Collie in het kort. Opmerkelijke uitspraken van Border Collie-bazen. Gerelateerde artikelen op Doggo.nl. Reageer op dit artikel. De Border Collie ziet er eigenlijk een beetje uit als een heel gewone gezellige doorsnee hond. Maar wie goed kijkt ziet de tijgerachtige bewegingen en de bijzondere oogopslag van dit ras.
Bench voor Border Collie.
Winkelmandje bevat geen producten. Voor 1600 uur besteld is vandaag verzonden. Bench voor Border Collie. Welke bench is geschikt voor een Border Collie? De Border Collie is actieve slimme en goed trainbare hond. Deze eigenschappen maken deze hond erg populair. De Border Collie komt oorspronkelijk uit het grensgebied de border tussen het noorden van Engeland en Schotland. Collie staat voor herdershond. Vandaar dat deze hond de Border Collie wordt genoemd. Vroeger werden deze honden gebruikt voor het drijven en hoeden van schapen. De schofthoogte van een Border Collie varieert bij een teefje tussen 48 tot 52 cm en bij een reu tussen 52 en 55 cm.
Borders Wannahave Border Collie Kennel.
In juli 1997 deed Max zijn intrede in ons huis in ons leven en in ons hart. Door Max hebben we niet alleen kennis gemaakt met het fenomeen hond maar ook met het fenomeen de Border Collie een ras wat echt bij ons bleek te passen.
Border Collie Opvoeden? Maak Jij Deze 6 Dodelijke Fouten?
Border collie vriend 0 Comments. Ik krijg regelmatig e-mails opmerkingen en vragen over wat nu goede methodes zijn om je Border Collie op te voeden. Om die vragen te beantwoorden vermeld ik altijd een aantal gemeenschappelijke fouten die veel gemaakt worden en dus voorkomen dienen te worden. Dus in dit artikel ga ik een aantal van de meest voorkomende fouten behandelen die je moet voorkomen tijdens het opvoeden van je Border Collie.
Border collie Wikikids.
WikiKids bestaat 10 jaar! Ga naar navigatie zoeken. De border collie komt oorspronkelijk uit Noord-Engeland en is gefokt om schapen bijeen te drijven. Deze hond heeft veel uithoudingsvermogen en kan uren achter elkaar schapen bijeen drijven in de bergen. Maar met de border collie worden ook vaak andere spellen gespeeld zoals behendigheid en flyball. Een border collie heeft heel veel beweging nodig anders kunnen ze erg vervelend worden en dingen stuk maken. Daarom is een flat geen goede woonplek voor deze hond. Border collies zijn erg intelligente honden je hoeft ze vaak maar een opdracht 1 keer uit te leggen en dan begrijpen ze het al.
Bordercollie Hondencentrum.
Het ras vindt zijn oorsprong in de grensstreek tussen Wales Noord-Engeland en Schotland. Deze streek wordt ook wel The Borders genoemd en vandaar de naam bordercollie border grens en collie in het Engels een synoniem voor herdershond. Het is een van de weinige rassen die ook vandaag nog de taak uitvoeren waarvoor ze oorspronkelijk gefokt werden. Hoewel speciaal gefokt voor het hoeden van schapen kan hij ook ingezet worden voor het hoeden van andere soorten vee. Tegenwoordig wordt hij echter steeds populairder als werkhond en sporthond dankzij zijn werklust trainbaarheid atletisch vermogen en intelligentie. Bordercollies zijn van nature heel goede veehoeders die worden opgeleid tot veedrijvers en dus werkhonden. Men ziet ze meestal bij schaapkuddes lopen.
The Big Saren Border Collie Tjitse Terpstra.
Border-collie The Big Saren Tjitse Terpstra en Ellen Lagerveld The Big Saren border collie Tjitse Terpstra en Ellen Lagerveld
Border Collie.
FCI groep 1 Herdershonden en Veedrijvers. De oorsprong van de Border Collie ligt in de grensstreek tussen Engeland en Schotland. Tijdens het werken is zijn unieke stijl te zien zoals het karakteristieke sluipen evenals het aangeboren eye waarmee de hond de schapen een bepaalde kant uit dwingt. De Border mag tijdens het drijven niet in de hakken of de wol van de schapen happen of blaffen. Bij koeien paarden of geiten mag dat wel. FCI groep 1 Herdershonden en veedrijvers. Een atletische gespierde verschijning die harmonisch en sierlijk is gebouwd.
News.
Met veel dank aan Jan Passchier voor deze práchtige foto van Gary in de Finale met 20 schapen. Winnaars European Nursery Championship 2015. Van 27 t/m 29 maart organiseerde LLanfarian Border Collies de vierde editie van het EK voor jonge honden tot maximaal 3 jaar. Er waren ruim 200 starts en de baasjes met hun honden vertegenwoordigden maar liefst 15 Europese landen! De winnaars dit jaar. 1e Kevin Evans uit Wales met Glen. 2e Johnny Cremin uit Ierland met Sally. 3e Arne Sand uit Noorwegen met Caddy. Se rge Nederlands Kampioen 2014! Na een prachtig NK en een spannende finale is Serge op 29 juni jl Nederlands kampioen geworden met Eve.
Border Collie Honden Page.
De Border Collie behoort tot de Rasgroep Herdershonden en Veedrijvers behalve Zwitserse Sennenhonden. Geschiedenis van de Border Collie. Hier meer informatie over de geschiedenis van de border collie. Karakter van de Border Collie. Er zijn maar weinig mensen die niet gehoord hebben van de legendarische intelligentie van de border collie. Degene die het niet zelf ervaren hebben hebben er zeer waarschijnlijk over gelezen of op tv iets gezien over hun capaciteit om te leren.
Border Collie Club Nederland.
AGILITY CBCA CFH COWS DOCUMENTEN EPILEPSIE FOKKEN GEZONDHEID LIDMAATSCHAP PERCENTAGES PROMOTIEPUNTEN REUENLIJST SCHAPENDRIJVEN TRAINEN UITSLAGEN. Wim en Joke Jans. 23 24 en 25 jun 2017. Wim en Joke Jans.

Contacteer ons